Lviv cheesecake

Ingredients:

500 g of cottage cheese
3 eggs
sweetener to taste
1 bag of vanilla extract
1 tbsp. of corn starch
1 lemon
a handful of raisins
50 g dried apricots

For chocolate coating:
2 tbsp. butter
4/5 tbsp. sour cream
sweetener to taste
2 tbsp. cocoa or carob

  1. Baking dish 21×11 cm
    Curd cheese with egg, sweetener and vanilla sugar.
    It should turn out smooth lush curd mass. Add starch and mix well again.
    Remove lemon zest from lemon. Stew raisins and dried apricots in boiling water for 5 minutes, then dry. Add raisins, dried apricots and lemon zest to the curd mass, mix.
  2. For baking, if it is not silicone, cover with oiled paper. Lay out evenly curd mass.
    Put in preheated to 190 degrees oven for 45 minutes. Then turn off the fire and leave the Lviv cheesecake in the oven for 10 minutes. Remove the form with the cheesecake from the oven and finally cool. When cooling the cheesecake will settle a little.
  3. Cooking icing:
    In a saucepan, melt the butter, add sweetener and mix until completely dissolved. Add sour cream, bring to a boil, add cocoa, boil a little until thick (3-4 minutes), preventing the glaze from boiling.
  4. Fully cooled cheesecake cover with chocolate icing from all sides, if desired, decorate with cooking sprinkles. Put the cheesecakes in the refrigerator for 5-6 hours or overnight. Delicious and tender Lviv cheesecake is ready.

Processing…
Success! You’re on the list.

14 thoughts on “Lviv cheesecake

      • не уверена,но у нас открыли кафе “Львівська майстерня шоколаду”, хозяин со Львова и там у них такой десерт есть в меня и вкус отличается только тем,что у них там с сахаром и слаще.

      • У вас – это где? Львов всегда отличался замечательными кондитерскими изделиями.

      • Приветствую Одесситку! В каком районе города живешь? Где открыли Львовскую кондитерскую? И вообще, как там у нас дела?

      • Живу на Таирова, очень жарко ичастые дожди,а таквсе хорошо) Львовскую открыли на Дерибасовской и на Пушкинской, угол Пантелеймоновкой)

      • Жарко и дожди – это не новости, нормальная Одесская погода. На каком из четырех углов? Если смотреть на Оперный театр?

      • Немногоне поняла,что на счет углов, Дерибасовская и Пушкинская не рядом)

      • От рождения Пушкинская с Дерибасовской пересекались, а Пушкинская параллельна Ришельевской, которая и выходит прямиком к Оперному театру. А что, может, сейчас построили что-то, и Пушкинская больше не пересекается с Дерибасовской? Интересно! Я помню, как начинали строить поселок Таирова, даже писала о нем, кажется. Удачи тебе, милая одесситка!

      • Да,но я не поняла к чему углы Оперного) Если говорить о кафе на Пушкинской,то это в паре метрах от ЦУМА по той же стороне. Кафе на Дерибасовской ближе к Соборной площади, рядом с Пассажем. Спасибо) Ну, тут уже хорошо все расстроилось)

      • А мне и в голову не пришло подумать в том направлении, возле ЦУМа (а ЦУМ еще есть там?). Теперь представляю себе, где кафе. Иногда очень хочется мысленно пройти по родным улицам. Спасибо тебе, милая Наденька!

Leave a Reply